Bendtsen: Borgmestres enegang kan koste Fyn statsjob

COLOURBOX2357006

Tidligere erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) kritiserer manglende fynsk fodslag i kamp for at få en af de statslige styrelser, som regeringen vil flytte fra København.

Fyn er allerede svækket i kampen om blive hjemsted for nogle af de statslige styrelser, som regeringen vil flytte fra København. For mens kommuner i andre landsdele i fællesskab kæmper om at få statslige arbejdspladser til deres egn, går de fynske borgmestre enegang og taler egen kommunes sag. Dermed forringes chancen for at få nogle af de eftertragtede statslige styrelser.

Det mener i hvert fald den tidligere fynske erhvervsminister Bendt Bendtsen.

– Det er lettere at forbigå en landsdel, hvis den ikke taler med én stemme, så jeg vil opfordre kommunerne til at stå sammen. På den måde hjælper de også de fynskvalgte folketingspolitikere til at stå stærkere, når de i deres partier skal argumentere for, at Fyn tilgodeses, siger Bendt Bendtsen.

Han bakkes op af professor Peter Munk Christiansen, der er ekspert i politisk lobbyisme.

– Som udgangspunkt er det altid en fordel at have dannet alliancer, siger han.

Borgmester i Svendborg Kommune, Lars Erik Hornemann (V), er da heller ikke i tvivl om, at Svendborg ville stå stærkere i kampen for at få Søfartsstyrelsen, hvis de fynske kommuner havde bakket op i en fælles henvendelse.

– Det ville klart have været en styrke, siger han.

Men ikke engang en sydfynsk alliance er det lykkedes at skabe, da borgmesteren på Langeland har lagt billet ind på Udlændingestyrelsen. På Østfyn foreslår borgmesteren i Nyborg, at DMI havner i bæltbyen, mens naboborgmesteren i Kerteminde, Hans Luunbjerg (V), har søgt om at få Banedanmark eller anden statslig styrelse til Langeskov, når togene kommer til at stoppe der. Han ser intet problem i, at hver kommune går enegang.

– I den her sag er vi konkurrenter, siger han.

Anderledes ser Middelfart og de andre kommuner i Trekantområdet på det. De har netop rettet en fælles henvendelse til regeringen.

/Bragt i Fyens Stiftstidende 31. august 2015

 

 

Share Button

, , ,

Kommentarer er lukket.