Den mætte europæer

Vi skulle efter sigende opleve et økonomisk vendepunkt i år, men det er ærlig talt svært at få øje på. Også i Danmark ser vi fortsat store fyringsrunder og nedlukninger. Store som små virksomheder er ramt af manglende efterspørgsel og administrativ gigt, der tærer på optimismen og udsigten til vækst. I sidste ende går det ud over HK’eren og 3F’eren, som troligt passer deres arbejde til en overenskomstmæssig løn og betaler deres skat.

Fyringsrunder og nedlukninger gør ondt på familier, der trods velfærdssystemets sikkerhedsnet, tvinges til en voldsom, ufrivillig omstilling af dagligdagen. Det gør også ondt at være vidne til.

Desværre findes der ikke nogen snuptagsløsninger på hverken Danmarks og Europas udfordringer. Den eneste måde at få kontinentet oven vande igen er ved hjælp af grundlæggende politiske og økonomiske reformer.

Det at krisen har ramt os hårdt er ikke en nyhed, men vi er faktisk også ramt hårdere end for eksempel USA, selvom det som bekendt var de amerikanske sub-prime lån, der var skyld i hele balladen. Hvorfor?

Set fra min stol er den egentlige grund til, at det er så svært for Danmark og Europa at vriste sig ud af krisen en kombination af dårlig politisk ledelse og europæernes egen mæthed.

Læs hele indlægget på Berlingske.dk

 

Share Button

, , ,

Kommentarer er lukket.