Fælles dansk kamp for lavere roamingpriser i EU

Vi danske medlemmer af Europa-Parlamentet og regeringen har på hver vores del af spillebanen kæmpet for, at forbrugerne kan få så lave roamingpriser som muligt. Nøglen hertil er at få nedbragt engrosprislofterne for roaming. De er nemlig afgørende for den pris, som fx danske mobilselskaber betaler, hver gang deres kunder bruger mobilen i et andet EU-land.

Danske forbrugere og virksomheder nyder godt af nogle af de absolut laveste nationale mobilpriser i EU. Sættes engrosprislofterne for højt, kan det betyde, at danske mobilselskaber får så store udgifter til roaming, at de sender regningen videre til forbrugerne. Eller helt undlader at tilbyde muligheden for roaming i mange af deres abonnementer. Den situation ønsker vi naturligvis ikke. Derfor har vi sammen – bakket op af et enigt Folketing – kæmpet for lavere engrosprislofter.

Mens disse linjer skrives, kender vi ikke det endelige resultat af forhandlingerne. Allerede nu tegner det dog til væsentligt lavere engrosprislofter, end da vi startede forhandlingerne. Det er en rigtig positiv udvikling for både danske forbrugere og danske teleselskaber. For det er netop gennem lavere engrosprislofter, at vi kan sikre en bæredygtig løsning, der giver forbrugerne rimelige priser og innovative abonnementer, og som ikke slår bunden ud af danske mobilselskabers økonomi.

Selvom det endelige resultat endnu ikke er kendt, er sagen et godt eksempel på, at vi kan opnå konkret indflydelse til gavn for danske forbrugere og virksomheder, når danske Europa-parlamentarikere og regeringen arbejder målrettet sammen.

Vi tror og håber, at forhandlingerne vil betyde, at de nye og bedre EU-regler for roaming kommer til at gælde allerede fra denne sommer, så europæiske forbrugere trygt og mere frit kan bruge deres smartphones under rejser i EU.

Af Bendt Bendtsen, medlem af Europa-Parlamentet for Det Konservative Folkeparti, Jeppe Kofod, medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet, Morten Løkkegaard, medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, Lars Chr. Lilleholt, energi, forsynings- og klimaminister.

/Bragt i Jyllands-Posten, 31. januar 2017

 

Share Button

, , ,

Kommentarer er lukket.