Historisk mulighed for energibesparelser

Stats- og regeringscheferne holder som noget helt nyt et særligt topmøde på fredag d. 4. februar. Det overordnede tema er energi og innovation, og Bendt Bendtsen mener det er en unik mulighed for at få iværksat konkrete tiltag inden for energibesparelser.

“Vi har lige fået vedtaget en ambitiøs rapport om energibesparelser i Europa-Parlamentet. Her var der bred opbakning til flere konkrete tiltag, herunder flere og strammere standarder for produkter, en mere koordinerende rolle til Kommissionen og krav til energiselskaber om, at de også skal levere besparelser. Det sidste kunne ske med den danske model som forbillede og ville kunne skabe et eksporteventyr for danske erhvervsliv”, udtaler Bendt Bendtsen, der har sendt et brev til Lars Løkke Rasmussen for at slå Europa-Parlamentets prioriteter fast.

“EU er langt fra at nå sin målsætning om 20 % energibesparelser, og noget så simpelt som produktstandarder kommer med de nuværende tiltag til at spare os, det der svarer til energiforbruget i Storbritannien eller Italien. Der er masser af muligheder, hvor vi gør kloden lidt grønnere uden at skulle forudse, hvilke brancher der skal være vindere. Alle skal i sidste ende levere”, understreger Bendt Bendtsen.

“Europa-Parlamentet er lige nu stemt for ambitiøse tiltag, Kommissionen har planlagt det sådan, at Danmark skal lede forhandlingerne om emnet under det danske EU-formandskab næste år, og med en klar tilkendegivelse fra stats- og regeringscheferne på fredag er der gode muligheder for en række ambitiøse tiltag”, slutter Bendt Bendtsen.

Share Button

, , ,

Ingen kommentarer.

Skriv et svar