Messerschmidts nasseri

Det er en sørgelig og forskruet argumentation, som Morten Messerschmidt (DF) nu også i Børsen (10/10) fører imod det nye enhedspatent og den europæiske patentdomstol.

Vi har i årevis kæmpet for et enhedspatent i EU – i daglig tale kaldt EU-patentet. Som økonomi- og erhvervsminister var jeg selv ofte i Bruxelles for at kæmpe for indførslen af enhedspatentet. I øvrigt som oftest med et mandat, som DF har været med til at blåstemple i Europaudvalget.

Der er ingen tvivl om at Danmarks deltagelse i både enhedspatentet og den fælles patentdomstol er en potentiel kæmpegevinst for danske og europæiske virksomheder.

Det kan være med til at give opfinderen den retssikkerhed, som hun kan låne penge på baggrund af og lancere sit produkt. Det kan også være med til at spare små og mellemstore virksomheder for rigtig mange penge og administrativt bøvl med nationale domstole og retspraksisser.

Dansk Folkeparti har dog taget dansk erhvervsliv som gidsel.

Hvis alle havde den holdning som DF har, så kom der aldrig et EU-patent. DF har simpelthen valgt at nasse på andres velvilje til at finde en løsning på problemet, men ønsker ikke at bidrage.

Det helt store spørgsmål til Messerschmidt og DF’s formand, Kristian Thulesen Dahl, er: Hvorfor skal vi med et “nej” begrænse virksomhedernes muligheder?  Hvis en virksomhed vælger den billige internationale vej, hvorfor skal vi som politikere hindre dem i det?

Danske virksomheder risikerer ringere retssikkerhed, hvis Danmark ikke tilslutter sig. For så er der ikke tilstrækkelig grund til at oprette en regional afdeling (med danske dommere) af den europæiske patentdomstol i Skandinavien eller Norden, som det ellers er tiltænkt.

Bragt i Børsen d. 11. oktober 2014

, ,

Kommentarer er lukket.