Norge har fået skrammet sit omdømme i EU

NRK-BB-om-Norge-nov23-2013

Det glæder mig at den nye, borgerlige regering tager kritikken fra EU alvorligt

På det 40. EØS rådsmøde i denne uge kunne Norges første Europaminister berolige EU-landene og Europa-Kommissionen med, at den nye regering hurtigst muligt vil afskaffe de forhøjelser af tolden på ost og kød, som trådte i kraft den 1. januar. På tidligere møder i år var nordmændene blevet mødt med stærk kritik, ligesom Europa-Parlamentet med stort flertal krævede forhøjelsen af tolden trukket tilbage før sommerferien.

Det glæder mig at den nye, borgerlige regering tager kritikken fra sine venner i Danmark, Sverige og resten af EU alvorligt. Nu må vi så vente og se hvor hurtige de er på aftrækkeren, når det kommer til stykket, og om regeringen overhovedet har Stortinget med sig. Det ærgrer mig også, at heller ikke den nye regering er til at hugge eller stikke i for så vidt angår den 72-procent høje told på hortensia.

Der er dog ingen tvivl om, at Norge virkelig har fået skrammet sit omdømme i Europa. Det er også klart, at “Ostetolden”, som den kaldes i Norge, får konsekvenser for fremtidige forhandlinger mellem Norge og EU. Aftalebrud og protektionisme har en pris.

Share Button

, , ,

Kommentarer er lukket.