Optakt til Strasbourg: Julemarkeder, fiskeri og CO2-kvoter

I Strasbourg tager man julen meget alvorligt. Faktisk bryster Strasbourg sig af både at være Europas og julens hovedstad, og jeg må indrømme at byen lyser op på en helt speciel måde i december måned. Julemarkedet er et af Europas største, og de gamle middelalderbygninger er fantastisk flotte i de mange julelys.

Også denne gang er der flere vigtige sager på dagsordenen. For eksempel skal den fælles fiskeripolitik til endelig afstemning, efter at forhandlere i Europa-Parlamentet er blevet enige med Rådet. Her har de helt store diskussioner handlet om hvordan vi takler overfiskeri og problemerne med dybtvandsfiskeri.

Vi skal også tage endelig stilling til det såkaldte “back loading” forslag. Det er et forsøg på at hæve prisen for et ton CO2, som lige nu ligger helt nede på ca. €4, ved at hive 900 millioner kvoter ud af systemet. Tiltaget er en engangshandling, og tanken er at kvoterne skal tilbage i systemet om 5-6 år igen. Til den tid har vi forhåbentlig fået revideret det europæisk kvotehandelsystem, så den slags indgreb ikke er nødvendige for at promovere den grønne omstilling i Europa.

Trods den travle dagsorden i plenarsalen bliver der forhåbentlig også tid til en middag og en spadsertur i “julens hovedstad”.

Share Button
Kommentarer er lukket.