Optakt til Strasbourg: Offentlige udbud og velfærdsturisme

Mens vores håndbolddrenge i den kommende uge spiller på hjemmebane i Kongeriget tager jeg i morgen turen til Strasbourg. Efter en kort vinterpause er der igen en række beslutninger, der skal træffes, med hundredevis af afstemninger.

Vi skal bl.a. tage stilling til nogle forbedringer af reglerne for offentlige udbud. Tanken er, at det skal være nemmere for eksempelvis Sofia Osmani at vælge den bedste løsning for Lyngby-Taarbæk Kommune på længere sigt, også selvom det bedste tilbud måske ikke er det billigste tilbud her og nu.

Samtidig med at diskussionen om velfærdsturisme blusser op igen herhjemme skal Europa-Parlamentet i næste uge også træffe nogle principielle beslutninger om den fri bevægelighed i EU. Hvordan kommer vi misbrug af nationale velfærdssystemer til livs? – og er det i orden at Malta har sat 1800 pas med tilhørende statsborgerskab til salg for knap 5 millioner kroner stykket? Indtægterne skal dække et stort hul i den maltesiske statskasse, men jeg synes ærlig talt det er en forkastelig måde at forvalte udlændinges adgang til EU.

Følg med i beslutningerne her på Bendt.dk, på Facebook og på Twitter.

Share Button
Kommentarer er lukket.