Regeringen til eksamen i grøn EU-dagsorden

Det danske formandskab har grøn vækst som en af sine fire hovedprioriteter. Indtil nu kan regeringen ikke bryste sig af, at have fået vedtaget ny grøn lovgivning i EU – indtil i dag.

I nat blev Europa-Parlamentets og Rådets forhandlere nemlig enig om et kompromis om energieffektiviseringsdirektivet. Men har formandskabet nu bestået på den grønne dagsorden? Konservatives MEP Bendt Bendtsen ser positive og negative ting ved forhandlingsresultatet.

“Med aftalen vil vi stadig ikke nå EU’s målsætning om at forbedre energieffektiviteten med 20 %. Dermed er der behov for yderligere tiltag, men de vil ikke blive gennemført på denne side af europaparlamentsvalget i 2014”, mener Bendt Bendtsen.

“Det er glædeligt at vi har fået indført den danske energisparemodel. Den pålægger energisalgs-selskaberne at sørge for årlige besparelser på 1,5 % ved slutbrugerne. At denne model nu også skyder frem i andre lande betyder at mange danske virksomheder, der sælger energieffektiv teknologi, får et større marked at arbejde på. Hvis modellen virker efter hensigten, så kan det blive et sandt eksporteventyr for danske virksomheder”, siger Bendt Bendtsen.

“Der findes en række gode initiativer i direktivet, men også et uhyre stort antal undtagelser. Jeg frygter for det store bureaukrati der er forbundet med at holde styr på alle disse særordninger, som enkeltlande har fået indført. De gør direktivet ugennemskueligt og i sidste ende bliver det lettere for landene at snyde på vægten. Derudover opretholder vi fordommene om et EU der tilskynder til for meget administration”, slutter Bendt Bendtsen

Share Button

,

Ingen kommentarer.

Skriv et svar