Så må Grækenland ud [Vi skal ikke betale for mere græsk uansvarlighed]

vaegt euro

 

Den 25. januar går grækerne til stemmeurnerne, og forude venter et vigtigt valg for hele Europa. For vinder det græske venstrefløjsparti, Syriza, har de nemlig allerede lovet vælgerne at droppe tilbagebetalingen af lånene fra EU-landene og IMF. Nu er det jo ikke første gang, man ser et venstrefløjsparti sige ét før valget og gøre noget helt andet bagefter. Men hvis Grækenland virkelig kaster håndklædet i ringen og slår tilbage på tidligere tiders uansvarlige spor med endnu mere gældsætning, så er vi nødt til at vise handlekraft.

For mig og de fleste af mine borgerlige kollegaer i den europæiske, konservative gruppe er sagen sådan set helt klar. Vi finder os ikke i, at nogle lande kører på frihjul, og at skatteborgere i resten af Europa bare skal samle regningen op. I så fald skal vi ikke være bange for at lade det svageste led glide ud. Så må Grækenland forlade euroen. Ja, vi hører faktisk allerede nu antydning fra Merkel og Tyskland om, at man forbereder et eventuelt ”grexit”.

I Danmark er vores krone bundet op på euroen. Det betyder, at uanset om vi kan lide euroen eller ej, så har det stor betydning, at euroen er stabil og vi ikke lader den ekstreme græske venstrefløj spille hasard med vores penge. For så skal danske borgere og virksomheder til lommerne igen. Det skal vi ikke finde os i.

Det har altid været god konservativ politik at få pengepungen til at passe og ikke bare bruge løs af andres penge. Og vi har netop set, at lande som Spanien, Irland og Letland har fået vendt skuden ved reformer og ved at slanke den offentlige sektor. Så vi skal stå fast på, at grækerne også skal tage ansvar og få orden i økonomien – ellers må de ud af det gode selskab!

 

/Bragt i Fyens Stiftstidende 16. januar 2015

Share Button

, , ,

Kommentarer er lukket.