Staten afliver små- og mellemstore virksomheder

Hovedparten af alle jobs i EU og Danmark skabes af små og mellemstore virksomheder. Men nu er konsekvensen, at staten gennem SKI (Statens og Kommunernes Indkøb) er ved at slå masser af små og mellemstore virksomheder ihjel, idet de sorteres fra, når det offentlige køber ind, hvilket det årligt gør for ca. 290 mia. kr. Hvordan i alverden hænger det sammen med en vækstdagsorden for de mindre virksomheder, som Thorning Schmidt og Sohn taler om hele tiden.

I Børsen 22/5 skriver N. Knudsen, bestyrelsesformand for Møbel*Interiør under overskriften “Politisk gift for design”, at SKI netop har præsenteret et nyt udbudsmateriale for en undrende dansk møbelindustri. Der skal findes en eneleverandør de næste 4 år, hvor prisen er vigtigste faktor. Vi kan så konstatere, at regeringen er totalt ligeglad med dansk design og produktion, og at disse møbler hentes ind fra formentlig Østen, af firmaer som virkelig kan klare den volumen. Nu er det jo ikke kun møbelproducenterne, som får turen, hvilket en mail til mit kontor d.d. gjorde mig opmærksom på. SKI har et nuværende udbud til IT-ydelser som er skåret over samme læst, man skriver direkte, “at dette får den naturlige konsekvens, at det kan forekomme svært for mindre virksomheder, at løfte sig over barriererne for at komme med på rammeaftalen.”

På hver delaftale vælger SKI maksimalt 10 firmaer/konsortier, hvilket i virkeligheden udelukker små- og mellemstore virksomheder. SKI gør det de får besked på – men er det nu det som regeringen ønsker? Væk med de små og mellemstore virksomheder?

Debatindlæg bragt i Børsen den 1. juni 2012.

, ,

Ingen kommentarer.

Skriv et svar

Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.