Vi må ikke efterlade klimaregningen i børneværelset

 

happy family mother father an baby and their homeDanmark, Europa og verden står foran en gigantisk udfordring – at begrænse klimaforandringerne mest muligt – uden at gå på kompromis med vækst og beskæftigelse. Vores økonomier og samfund må og skal omstilles til mere bæredygtighed.

Det skylder vi ikke kun os selv, men også vore efterkommere. Vi må ikke efterlade klimaregningen i børneværelset.

Til gavn for klima og pengepung

EU har generelt ry for at have den internationale førertrøje på, når det gælder miljø- og klimaindsats. Og som led i at modvirke klimaforandringer spiller energieffektivisering en vigtig rolle i at mindske udledningen af drivhusgasser.

Det tal skal ned.

Det vil være til gavn for ikke alene klimaet, men også for pengepungen. Der er også et sikkerhedsmæssigt aspekt, da det vil mindske europæisk afhængighed af russisk gas.

Regeringer på banen

I februar i år fik jeg til ansvar at forhandle Europa-Parlamentets bud på et opdateret bygningsdirektiv i EU, og jeg må sige, at Europa-Parlamentet har leveret varen. Et bredt flertal i parlamentet står således bag mig med et krav om en stærk og forpligtende europæisk indsats til renovering af bygninger.

Nu udestår forhandlingerne mellem Europa-Parlamentet og EU’s medlemslande i Rådet. Vi skal sammen med de europæiske regeringer finde et kompromis, som skal tegne det nye bygningsdirektiv og den fremtidige europæiske indsats for energirenoveringer af vores bygninger.

Det første forhandlingsmøde fandt sted i begyndelsen af november. Men der er mildest talt langt igen for at levere på målene om sundere og mere energieffektive bygninger.

De selvsamme regeringer, som ved FN’s klimakonferencer søger løsninger, er ved at forpasse muligheden for at hive en gevaldig klimaindsats hjem gennem bygningsrenoveringer.

De europæiske regeringer må på banen i forhandlingerne. I Parlamentet står vi fast på en ambitiøs klimapolitik!

/Bragt i Altinget 26. november 2017

 

Share Button

, , , ,

Kommentarer er lukket.