Vi skal være A-medlem

PpDK-3dec_right

3. december stemmer Danmark ja eller nej til den tilvalgsordning, som giver Danmark muligheden for at vælge fra eller til på retsområdet.

Vi stemmer ja, fordi det giver et tryggere Danmark. Får vi et nej, må Danmark forlade det tætte samarbejde, vi har i Europol – det europæiske politisamarbejde – og ingen – heller ikke på modstandersiden – kender fremtiden for dansk politis samarbejde med Europol. Det vil være at spille hasard.

Igennem valgkampen har DF givet en garanti for, at alt fortsætter som hidtil. Men hovedparten af eksperterne vender tommelfingeren ned til denne brugtvognsgaranti, som vi har fået fra DF.

Danmark skal fortsat være i front og være et A-medlem af Europol, når vi bekæmper international kriminalitet som menneskehandel, narkohandel, cyberkriminalitet, pædofili og terror for blot at nævne nogle områder, som er nærværende i vores dagligdag.

Et B -eller C-medlemskab som kan nås med en parallelaftale (hvilket heller ikke er sikkert) eller en operational aftale som Norge, USA, Colombia m.fl. har, er ikke godt nok. Norsk politi har åbent erkendt, at dets aftale ikke eroptimal. Norge søger i Europols database 2000 gange om året, mens Danmark søger godt 70.000 gange.

For 25 år siden så verden anderledes ud og politiet kendte dem i byen, som begik kriminaliteten. Sådan er det ikke mere. Udenlandske tyvebander og cyberkriminelle som fysisk sidder i Rusland, Ukraine og Nigeria, kræver et helt andet og internationalt politisamarbejde, hvor vi selvfølgelig skal være med I frontlinjen.

Af Christel Schaldemose MEP (Socialdemokraterne) og Bendt Bendtsen MEP (De Konservative)

/Bragt i Fyens Stiftstidende 1. december 2015

 

Share Button

, , ,

Kommentarer er lukket.