Vil du også gerne spare penge på energien?

a lot of euro money flies up the chimneysPenge sparet er penge tjent, som man siger. Det gælder også på energiregningen, som for de fleste europæiske forbrugere er langt højere, end den behøvede at være. Tre ud af fire europæiske bygninger er nemlig energimæssigt ineffektive, og samtidig går 40 procent af EU’s energiforbrug til bygninger.

Men selv om det betaler sig at spare på energien, kræver det for mange borgere og små virksomheder en økonomisk investering i energirenovering af ens bygning, som kan virke svær at overskue. Også selvom pengene kan hentes hjem inden for en overskuelig årrække.

I EU arbejder vi derfor på gøre det lettere at finde penge til energirenoveringer og få råd og vejledning om energieffektiviseringer. Det er nødvendigt for at få offentlige og private midler for eksempel fra pensionskasser og realkreditinstitutter ud at arbejde.

En mere effektiv bygningsmasse er nemlig både til gavn for borgere og for samfundet. Hvis vi formår at bruge mindre energi i bygninger, kan forbrugerne betale mindre på energiregningen, og vi begrænser importen af sort energi fra Rusland og Mellemøsten. Det er klare fordele, som danskerne ikke skal snydes for.

Det er enkle håndtag, der skal skrues på, men bydende nødvendigt for at høste potentialet. Energieffektiviseringer er en investering i fremtiden.

/Bragt i Fyens Stiftstidende og Fyens Amts Avis 16. marts 2017

Share Button

, , , , ,

Kommentarer er lukket.